Milliók imádják a Jóbarátok sorozatot, viszont ezt a 13 érdekességet csak nagyon kevesen ismerik

Bár már lassan 15 éve véget ért, a Jóbarátok kis hazánkban a mai napig rendkívüli népszerűségnek örvend. Nem is csoda: a hat főszereplő igazán szerethető, és mindennapos kalandjaikkal mi is tudunk azonosulni, amellett, hogy időről időre teljesen szürreális élményekbe is belecsöppennek.

A tíz éven át futó sitcom azóta kultsorozat lett, és akár százszor is újra tudnánk nézni az epizódokat, sőt: talán már meg is tettük. Mégis vannak olyan érdekes részletek, amelyeket valószínűleg eddig nem vettünk észre. Ezek közül mutatunk most nektek egy csokorral, amelyeket elolvasva még inkább rájössz, hogy mennyire zseniális is volt a sorozat! 🙂

A híres-nevezetes kanapé valamiért mindig hőseinkre várt.

Gondolkoztatok rajta valaha, hogy a társaság kedvenc kávézós narancssárga kanapéja miért nem volt soha foglalt? Ha jobban megnézitek az első néhány epizódban látható a “Foglalt” tábla. Később aztán eltűnik, de ez azzal is magyarázható, hogy a törzsvendégeknek nem kell állandó foglalás.

Monica úgy mutatja be Rachelt Chandlernek, mintha sose találkoztak volna

Biztos emlékeztek rá, hogy volt egy olyan rész, amelyben visszamentek az időben. Ebből kétséget kizáró módon megtudhatjuk, hogy Chandler, Ross, Rachel és Monica évek óta ismerik egymást, hiszen egy suliba jártak. Mégis, amikor Rachel menyasszonyi ruhában megjelenik a kávézóban, Monica úgy mutatja be Chandlernek, mintha nem ismernék egymást.

Monicának volt egy különleges befőttes üvege

loading...

Monica mindig nagyon igényes volt. Amikor az Alesandro’s-nál dolgozott volt egy különleges kis befőttes üvege, amelybe mindig bele kellett raknia egy dollárt, amikor rákiabált valakire. Szemlátomást sokat kiabálhatott…

A titkos konyhaablak

Mindenki látta az ablakot Monica konyhájában, de azt lehet, hogy nem vettétek észre, hogy néha a kilátás bizony más és más. Hol egy téglafal, hol egy közeli épület… Nagyon szerettük ezt a lakást, de azért volt benne valami hátborzongató.

Egyszer megváltoztatták az összes nevet a főcímben

Amikor ugyanis Courtney Cox férjhez ment a hatodik évad forgatása alatt, mindenkinek a neve mögé odabiggyesztették az Arquette nevet is, ezzel fejezve ki gratulációjukat az ifjú párnak.

Rossnak két szülinapja van

Amíg a többiek öregedtek, Ross-nak bizony három évadon keresztül nem volt szülinapja. 29 évesnek mondta magát a harmadik, a negyedik, és az ötödik évadban is. Ráadásul, Dr. Geller szerint Ross decemberben született. Aztán valamivel később, Ross reklamál, hogy október 18-án van a szülinapja. Szóval, arra jutottunk, hogy itt csak az Unagiról lehet szó.

A jóbarátok sose nevetnek Chandler viccein

Mindenki imádja Chandler poénjait és szarkasztikus humorát. Kivéve a legjobb barátai. Erre csak egy logikus magyarázat lehet, mégpedig az, hogy talán a rendező nem akarta mindig megszakítani a forgatást, azért mert a karakter mond valami vicceset és mindenki röhögni kezd.

A nővér és Joey ügynöke ugyanaz a személy

Emlékeztek még Estelle Leonardra, Joey ügynökére? És azt tudjátok, hogy ő volt a nővérke, amikor Ross kisfia Ben megszületett?

Szokatlan kamera állás

Abban a jelenetben, amikor Chandler ki akarja fürkészni Monica titkos gardróbjának titkát, végre megláthatjuk Monica lakásának negyedik falát is. Ebből a szögből ugyanis még sose láthattuk.

Menyasszonyi ruhák

Emlékeztek arra a részre, amikor Monica megszerzi Emily menyasszonyi ruháját és barátnőjével végül felpróbálja, akik mellesleg szintén magukra öltenek esküvői ruhákat? Nem tudjuk miért, de az esküvőn Emily egy teljesen más ruhát visel. Ráadásul, ha jobban megnézzük Rachel ruhája is mintha más lenne, mint az első évadban, amikor ott hagyta vőlegényét az oltár előtt.

Courtney Cox az utolsó részben már babát várt.

Amikor kiderült, hogy Lisa Kudrow babát vár, akkor egyszerűen átírták a forgatókönyvet és voilá, Phoebe is terhes lett. De amikor Courtney Cox került áldott állapotba, akkor egy kicsit nehezebb volt a helyzet, mivel addigra már tudvalevő volt, hogy Monicának és Chandlernek nem lehet gyereke és ikreket fogadnak örökbe. Bár arra igyekeztek odafigyelni, hogy Monica olyan ruhákat hordjon, amelyek eltakarják pocakját, azért volt olyan jelenet, amikor észre lehetett venni.

Érdekes jegyzetek szerepelnek Joey és Chandler lakásajtóján.

A sorozat során Joey és Chandler lakásajtója sok vicces üzenetet hordozott. Például, amikor Chandler és Monica bevallotta, hogy randevúznak, egy aranyos rajz a kezdőbetűikkel megjelent a táblán.

loading...
loading...