Minden idők legfiatalabb anyukája, aki 5 évesen szült

A perui származású Lina Medina a valaha élt legfiatalabb anya. Mindössze ötéves volt, amikor 1939. május 14-én császármetszéssel világra hozta gyermekét, aki a Gerardo nevet kapta.

Az Andokban található Ticrapo falujában lakó perui kislány már 2 évesen menstruált 4 éves korára pedig teljesen kifejlődtek a petefészkei és a méhe is, mégpedig egy agyalapi mirigybetegség miatti hormonzavar következtében. Szülei azért vitték orvoshoz, mert egyre növekvő hasát tumornak vélték. Kiderült, a kislány várandós, a terhesség hetedik hónapjában van.

Pár hónap múlva császármetszéssel világra hozta 2,7 kg-os, egészséges kisfiát. A kis Gerardót a lány családja fiaként nevelte és csak tízéves korában árulták el neki, hogy akit nővérének hisz, az anyja.

A tény önmagában is borzasztó, hogy ilyen idősen lett várandós, de az még inkább,  hogy a kislányt feltételezések szerint saját apja ejtette teherbe. Bár a férfi börtönbe is került, idővel bizonyíték hiányában kiengedték. Apja mellett Lina egyik fogyatékos testvérét is megvádolták a kislány molesztálásával. Az ügyet végül bizonyítékok hiányában félretették.

Ezen a képen középen Lina látható, balra mellette pedig a fia, Gerardo, aki 40 éves koráig élt, amikor is csontrákban hunyt el. Linának rajta kívül még egy gyermeke született 1972-ben.

Lina Medina ma már idős hölgyként éli napjait férje, Raúl Jurado mellett, Peru fővárosában, Limában. Sokan pedig nem is tudják milyen titkot őriz mélyen magában.